Offsetni tisk

Offsetni tisk se uporablja za tisk večjih naklad, kot manjših, zahtevnejših tiskovin, kjer je vodilo predvsem kvaliteta odtisa. Gre za klasičen postopek tiska, kjer se motiv tiska posredno prek treh valjev. Prvi valj (ploščni valj) z matrico prenese obarvan motiv na drugi (gumi valj), ta pa motiv odtisne na papir (tiskovni valj). Pri tem je ključnega pomena voda in barva. V postopku offsetnega tiska ni visokih temperatur, zato lahko tiskamo na širok izbor papirja različne kakovosti in gramature. Pri offsetnem tisku je potrebna predhodna grafična priprava in grafično oblikovanje, katero pripravijo naši oblikovalci.

Preko offset tehnike, tiskamo do formata B3 (35,3 x 50cm) in sicer na stroju Heidelberg Speedmaster 52 CP Tronic, ki je eden najbolj ekološko prijaznih tiskarskih sistemov v svojem razredu. Vgrajeni sistemi, ki so integrirani v stroju, zmanjšajo količino papirnih odpadkov na minimum, kot tudi zmanjšajo količino uporabljene barve ter vode. Stroj omogoča tisk na širok izbor medijev s težo do 300 g/m² in dosega hitrost do 15.000 odtisov na uro. Stroj ima tudi del za dodelavo končne tiskovine, kot je perforiranje in numeriranje.

Offsetni tisk je primeren za tisk različnih tiskovin:

  • revije.
  • knjige,
  • zgibanke,
  • brošure,
  • letake,
  • ostalih reklamnih materialov,
  • plakatov,
  • vabil, …

 

Digitalni tisk

Digitalni tisk je primeren za tisk manjših naklad in personaliziranih tiskovin. Omogoča vam hitro izdelavo vaše tiskovine, saj predpriprava pri tovrstnem tisku ni potrebna. Odlikuje ga zelo kakovosten tisk barv, najnovejša tehnologija in skrajša čas same izvedbe tiska. Pri digitalnem tisku, predhodna grafična priprava ni potrebna, saj se tiska direktno iz digitalnega medija. Naši oblikovalci vam lahko pripravijo računalniško montažo, kot tudi celotno grafično oblikovanje vaše tiskovine. Namenjen je tudi za izdelavo testnih printov.

Za tisk manjših tiskovin do velikosti 330x487mm uporabljamo stroj KONICA MINOLTA Bizhub Press C8000, ki omogoča vrhunsko kvaliteto odtisa in ekološko osveščeno tiskanje. Revolucionarna Simitri HD+ toner tehnologija omogoča osupljivo kakovost slike z videzom in občutkom offset tiskanja. Stroj omogoča tisk na širok izbor medijev s težo od 64 do 350 g/m² in dosega hitrost do 80 odtisov na minuto. Serija Bizhub Press omogoča tudi dodelavo in sicer od zgibanja, znašanja, vezanja z žico itn.

Primeren je za tisk kuvert, knjig, brošur, dopisne listov, vizitk, nalepk , plakatov, ..

Za tisk večjih tiskovin (do širine formata 164 cm) uporabljamo ploter/rezalnik ROLAND VERSACAM VS-640 ECOSOLVENT, ki omogoča vrhunsko kvaliteto odtisa s ekološko solventimi barvami. Rolland VS-640 je nova generacija ploterjev z integriranim sistemom za tisk in rezanje in z dvojnim CMYK sistemom ter kovinsko in belo kartušo, ki omogoča najboljšo možno kvaliteto inject odtisa doslej. Sistem omogoča print večih datotek po vnaprej določenem vrstnem redu in dosega hitrost do 23m2 na uro.

Primeren je za tisk večjih plakatov, znakov, bannerjev, preslikačev za majice, nalepk za vozila, POP displajev, nalepke za tla, 3D talnih nalepk, nalepk za steklenice in ostale izdelke.

 

XXL tisk

Širokoformatni tisk je tehnologija za tisk različnih tiskovin na eko solventnih barvah. Primeren je za tisk: foto tapet, plakatov, majic, avtografik, označevalnih tabel, nalepk, transparentov, platen, 3D nalepk,…

 

 

Sitotisk

Sitotisk je tehnika, kjer se preko posebnega sita, nanaša barva na izdelek.

Poznamo različna sita glede na velikost tkanine (poroznost), ki je pomembna pri tanjših linijah, da jih lahko odtisnemo.

Barva je zelo obstojna. Z sitotiskom tiskamo tudi Uv lak na tiskovine, da tiskovina izgleda še bolj kvalitetna.

Tiskamo lahko na vse materiale, kot so tekstil, kovine, aluminij, plastika, steklo,…

Screen printing

 

3D tisk

 

3D nalepke so samolepilne nalepke, prevlečene s prozorno plastjo silikona, ki da nalepki bolj profesionalen izgled. Primeren je za notranjo kot tudi zunanjo uporabo. Nalepke so lahko različnih veličin in oblik.